Regulamentul de instalare al elementelor decorative


1. Tăierea la dimensiuni
Elementele de profil faţade pot fi tăiate la dimensiunile dorite cu ajutorul unui dispozitiv pentru tăiere sub unghi.


2. Aplicarea pe perete.
Îmbinările de colţ. Profilele se lipesc pe suprafaţa perfect curată şi netedă a peretelui cu ajutorul unui adeziv special destinat. Adezivul va fi aplicat pe suprafaţa profilului cu ajutorul unui şpaclu dintat. intr-un strat de 8-10 mm. Lipitură de colţ cu chit de rosturi. După aplicarea chitului de rosturi, zonele de îmbinare vor fi curăţate de materialul în exces.  În interstiţiile rămase se va introduce masa de şpaclu. Dacă este cazul suprafaţa de îmbinare poate fi şlefuită cu hârtie abrazivă.


3. Îmbinări
Îmbinările elementelor de faţadă cu alte elemente constructive (glafuri de fereastră, acoperiri metalice, elemente din lemn etc) se vor face prin intermediul unui chit de rosturi


4. Realizarea solbancurilor (glafuri)
Pentru aceasta, profilele vor fi tăiate sub un unghi de 45 . Secţiunile rezultate se vor lipi cu cu chit de rosturi obţinându-se astfel finisarea laterală a profilului respectiv. Profilul astfel rezultat poate fi montat după perioada de uscare sub glaful de fereastră.


5. Îmbinările de continuitate
La îmbinarea profilelor se va folosi chit de rosturi. Rostul de imbinare urmeaza a fi armat cu plasa de armare si adeziv. După uscare, suprafaţa de îmbinare se poate finisa prin şlefuire cu hârtie abrazivă.


6. Vopsirea elementelor decorative
Dacă se doreşte vopsirea profilelor, se va utiliza o vopsea de faţadă pe bază de silicat sau silicon. Suprafeţele ce urmează a fi vopsite vor fi date în prealabil cu un strat de grund compatibil cu vopseaua de faţadă ce urmează a fi utilizată, conform indicaţiei producătorului.

 


 

IZOTECA